media

CUM SĂ ALEGI UNIFORME HORECA POTRIVITE PENTRU RESTAURANTUL SAU CAFENEAUA TA

  • Posted By : Marian H.
  • Aug 12, 2018
  • Comments: 0

    Make a statement. Ieși în evidență cu uniforme HoReCa pentru staff

    Să convingi pe cineva să-ți devină client fidel în industria HoReCa nu e o sarcină ușoară. Mai ales în situația în care, potrivit Agenției Europene de Statistică Eurostat, românii sunt pe ultimul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de cheltuielile lunare în restaurante ori cafenele. Doar 1.1% din venituri alocăm, în medie, pentru a lua masa în oraș, mult mai puțin decât spaniolii, spre exemplu, care depășesc pragul de 14%. Asta în timp ce media UE este de aproximativ 7%. Și dacă mai adăugăm că în întreaga țară sunt peste 100.000 de unități de alimentație publică, nu e de mirare că mai mult de jumătate dintre barurile, cafenelele și restaurantele din România dau faliment în primele 9 luni de la deschidere, iar aproape 80% în primii 5 ani de activitate.

    În aceste condiții, trebuie să fii mereu cu un pas în față. Într-o piață ce a depășit în 2017 pragul de 7 miliarde de lei, ca să supraviețuiești trebuie să dai atenție tuturor detaliilor, chiar din momentul în care deschizi ușile. Unul dintre ele sunt uniformele HoReCa pe care le poartă staff-ul. Iar când le alegi, trebuie să păstrezi tot timpul în minte misiune pe care o ai și brandul pe care îl reprezinți.

    STILUL ȘI MESAJUL

    Stilul și mesajul pe care vrei să le transmiți trebuie să se reflecte în modul în care sunt îmbrăcați angajații, așa că trebuie să ai în vedere totul, de la culorile pe care le au uniformele de ospătari sau barmani până la modul în care sunt croite. Stilul pe care-l alegi depinde, în mare parte, de de mesajul ce vrei să-l transmiți.

    Dacă vrei să atragi clienți high-end, tricourile personalizate nu vor funcționa pentru angajați. Așa că dacă dorești ca staff-ul să arate profesionist și curat, alege veste și pantaloni pentru chelneri. Iar când alegi uniformele, ar fi o idee bună să iei câte două pentru fiecare. Și nu uita de accesorii, cum sunt șorțuri pentru ospătari, barmani sau alți angajați din față.       Pe de altă parte, dacă administrezi o cafenea unde toți sunt bineveniți, poți alege uniforme mai casual. Aici tricourile sunt recomandate, dar încearcă să nu faci rabat de la calitate, pentru că asta observă, în primul rând, clienții.

    Între cele două, poți alege tricourile polo brodate. Sunt ideale pentru stilurile urbane, unde un look contemporan contează destul de mult. Le poți asorta cu pantaloni, la fel, casual, și adaugă logo-ul și sloganul pe ele. În acest fel le aduci aminte clienților unde sunt, te promovezi și ieși în evidență.

BRANDINGUL. Gândește-te și la culoarea uniformelor. La fel ca celelalte detalii, și acesta poate transmite diferite mesaje. De exemplu, majoritatea asociază albastrul și verdele cu o atmosferă calmă și caldă, de asta le vedem cel mai adesea la personalul din spital.

   CULORILE ÎNCHISE FUNCȚIONEAZĂ MAI BINE. Însă pentru o cafenea sau restaurant se potrivesc uniforme HoReCa negre, navy sau albastrul închis, asortate cu o culoare secundară cum e cremul sau albul. Aceste culori au mai multe avantaje. În primul rând arată profesionist și sunt ușor de accesorizat. Apoi sunt mai ușor de întreținut.

   ȘI CULORILE VIBRANTE SUNT POTRIVITE UNEORI. Dacă ritmul e unul alert, alege culori care să reflecte acest lucru. Gândește-te la restaurantele de tip fast-food. Aproape toate sunt roșii sau verzi.

    Alte lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere țin de cât de confortabile sunt pentru angajați. În plus, materialele ar trebui să reflecte rolul pe care îl au cei ce le poartă, care la rândul lor, vor aprecia uniformele și articolele din bumbac, care lasă pielea să respire într-un mediu aglomerat și cald, lucru ce va fi observat și de către cei de la masă. De aceea, evită materialele din nylon. Nu trebuie să-i neglijezi nici pe cei din bucătărie. Șorțurile și uniformele de bucătari sunt la fel de importante.

    Detaliile fac diferența, nu uita! Cu câteva mici retușuri poți crea uniforme perfecte pentru staff și clienți deopotrivă.

    Și nu uita să ceri feedback de la toți. Dacă ceva e în neregulă ei sunt primii care te pot informa corect.

    Click aici să vezi oferta noastră de uniforme bistro și horeca.

Comments: 0
No comments
Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*

Categories